اعلام مدلهای ساخت مسکن در طرح ملی مسکن .
احتمال تمدید ثبت نام کارگران در سامانه طرح ملی مسکن.
تامین مالی و تجهیز منابع برای تحقق وعده های ساخت مسکن از الزامات این اقدام است که اگر با برنامه ریزی و قطعیت نباشد وعده ها توخالی خواهد بود و طرحها ناکام.
حالا اصلانی مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن اعلام کرده که قرار است در ساخت مسکن تفاهمشده کارگران و بازنشستگان، هم مدلهای تأمین منابع مالی و تجهیز منابع وزارت راه و شهرسازی و هم منابعی که وزارت کار و سازمانهای ذیل آن وزارتخانه میآورند، به کمک آورده متقاضیان این نوع مسکن بیاید..
به گزارش اتحادیه تعاونی های عمرانی شهر تهران و به نقل از خبرگزاری تسنیم،
به دنبال این اظهار نظر آقای صادقیفر معاون فرهنگی وزارت کار ، درباره مدلهای ۹گانه تأمین مسکن کارگران توضیح داده و گفته، جمعیت کارگری کشور 43 میلیوننفر است. حدود سه میلیون و 300 هزار نفر بازنشسته تحت پوشش صندوق تأمین اجتماعی و 1.5 میلیون نفر نیز تحت پوشش صندوق بازنشستگی کشور هستند. وی افزود، متاسفانه بانک اطلاعاتی دقیقی از کارگران غیررسمی نداریم و شناسایی آنها دشوار است.
وی افزود، از کل ثبتنامشوندگان طرح اقدام ملی مسکن، 8 هزار و 951 نفر، زنان کارگر سرپرست خانوار هستند. تأمین مسکن دهکهای 1 تا 3 کارگران و زنان سرپرست خانوار مورد توجه است. در تلاش هستیم تا بخشی از تسهیلات را برای این افراد بلاعوض کنیم اما میزان عددی آن هنوز مشخص نشده. آنچه تاکنون تعیین شده این است که کارگران در این طرح از سوی وزارت کار مشمول تسهیلات 100میلیونی میشوند.
وی با اعلام اینکه تأمین مسکن کارگران در چندین مدل طراحی شده است گفت:
1. مدل اول حمایت از کارگران ثبتنامشده در طرح اقدام ملی مسکن است. که تأمین زمین بهصورت 99ساله و قسطی برای واجدین شرایط از سوی وزارت راه انجام می شود .
2.طرح دوم حمایت از کارفرمایان برای اجرای ماده 149 قانون کار است. که در قالب دو طرح از طریق مشارکت کارفرمایان انجام می شود. تأمین زمین از سوی کارفرما و همکاری در تغییر کاربری از سوی وزارت راه انجام می شود. تأمین منابع مالی از تسهیلات حمایتی بانکی وزارت راه, تسهیلات حمایتی بانکی وزارت کار و تأمین مصالح ساختمانی از طریق مشارکت مصالح تامسکار است که سازندگی این طرح با پیمانکاری وزارت راه و بخش خصوصی و تعاونیهای ساخت است.
3.مدل سوم احداث واحدهای مسکونی توسط شرکتهای تابعه وزارت کار برای کارگران فاقد مسکن شاغل در مجموعه خود است. ثبتنام توسط تأمین اجتماعی انجام ، تأمین زمین با وزارت راه، بهصورت 99ساله و اقساط است. منابع مالی در این طرح از تسهیلات وزارت راه و بانک مسکن و تسهیلات کمبهره از سوی تأمین اجتماعی از بانک رفاه, بانک توسعه تعاون و کانون بازنشستگان باشد. تعاونیها و پیمانکاران بخش خصوصی قرار است در ساخت دخیل باشند.
4.مدل چهارم همکاری در تکمیل پروژههای نیمهتمام تعاونیهای مسکن کارگران است. تأمین تسهیلات از سوی وزارت راه, بانک توسعه تعاون و صندوق ضمانت است. ساخت و تکمیل این پروژه از سوی کارفرمای متقاضی, پیمانکاران وزارت راه و تعاونیها انجام میشود
5.مدل پنجم همکاری در تکمیل پروژههای نیمهتمام مسکن مهر است. ساخت و تکمیل با کارفرمای متقاضی و پیمانکاران وزارت راه و تعاونیها و بخش خصوصی است.
6.مدل ششم تأمین مسکن دهکهای 1 تا 3 با همکاری بنیاد مسکن, ستاد اجرایی فرمان امام, بسیج مستضعفان, کمیته امداد و خیرین مسکنساز می باشد .در این مدل قرار است واحدهای مسکن مهر فاقد متقاضی، با مساعدت وزارت راه و حمایت وزارت کار به این منظور تهیه شود. در این طرح تأمین زمین با وزارت راه با قیمت صفر و سازمان اوقاف و امور خیریه است. تأمین منابع مالی هم با تسهیلات وزارت راه, تسهیلات کمبهره بانکهای زیرمجموعه وزارت کار و کمکهای بلاعوض خیرین مسکنساز و کمکهای بلاعوض دولتی با نرخ عوارض بهمیزان صفر با حمایت دولت انجام میشود
7.مدل هفتم تأمین مسکن جوانان کارگر با همکاری وزارت راه, وزارت ورزش و وزارت کار است. در این مدل ثبتنام متقاضیان از سوی وزارت ورزش انجام میشود و شناسایی توسط وزارت کار است. تأمین زمین بهعهده وزارت راه, وزارت ورزش و وزارت کار است. بحث ساخت آن توسط شرکتهای زیرمجموعه وزارتهای راه, ورزش و کار, بخش تعاونی و بخش خصوصی است.
8. مدل هشتم تأمین مسکن کارگران وزارت کار و سازمانهای تابعه با همکاری وزارت راه است. تأمین زمین از طریق زمینهای در اختیار وزارتخانه و سازمانهای زیرمجموعه است. تأمین تسهیلات هم از سوی وزارت راه و بانکهای زیرمجموعه وزارتخانه خواهد بود.
9.و نهمین مدل تأمین مسکن استیجاری حمایتی برای خانوادههای کارگری است. شرط اصلی بهره مندی این است که کارگران تحت پوشش قانون کار، فاقد مسکن، اعم از بیمهشده و بیمهنشده باشند. تأمین زمین از سوی وزارت راه, کارفرمایان مشمول ماده 149 و سازمان تأمین اجتماعی, و شرکت سرمایهگذاری تأمین اجتماعی شستا است. تأمین منابع مالی از سوی سرمایهگذاری بخش خصوصی, تسهیلات بانکی و صندوق مسکن کارگران است. سازنده این طرح قرار است پیمانکاران وزارت راه, اتحادیه مرکزی تعاونیهای مسکن کارگران ایران (اسکان), سایر تعاونیهای ساخت, بخش خصوصی, بنیاد مسکن, ستاد اجرایی فرمان امام و شرکتهای سازنده زیرمجموعه وزارت کار باشند.
معاون فرهنگی وزارت کار ادامه داد: تأمین مصالح ساختمانی هم قرار است از طریق بازار مشارکتی مصالح تامسکار و تحت پیمانکاری وزارت راه, بخش خصوصی و تعاونیهای مسکن انجام شود. 70درصد هزینه مسکن در تأمین مصالح است. وی افزود ، تسهیلات به فرد پرداخت نمیشود بلکه تسهیلات به سازندگان طرح قرارداد وزارت راه اعطا میشود.
وی گفت: با توجه به اینکه پیشبینی میکردیم احتمالا تمام کارگران ازثبت نام و شرکت از این طرح مطلع نبودهاند, درخواست رسمی به وزارت راه مطرح کردیم که سامانه یک بار بهصورت ویژه برای کارگران باز و امکان ثبتنام مهیا شود.