تاسیس صندوق املاک و مستغلات به نفع مردم یا بانک ها !

کارشناس صنعت مسکن با اشاره به آغاز فعالیت صندوق سرمایه گذاری املاک و مستغلات کشور، گفت: با تشکیل این صندوق راهی ایجاد کردند تا املاکی که روی دست بانک‌ها و مؤسسات دولتی باد کرده را بتوانند سریع بفروشند و نقد کنند که در فضای اقتصادی کار اخلاقی محسوب نمی‌شود.

به گزارش  ایتوت نیوز ،مسئله ایجاد صندوق‌های سرمایه‌گذاری زمین و ساختمان و یا املاک و مستغلات تقریبا در یکی، دو سال اخیر تحت عنوان بورس املاک و مستغلات یا بورس زمین و ساختمان مطرح شد که در واقع آن زمان ارکان این شیوه سعی بر مانور فروش متری مسکن می‌کردند و مواردی از این دست، تا بتوانند قدرت خرید را به خانواده‌ها برگردانند و مصرف کننده را امیدوار کنند.

اخیرا نیز نخستین صندوق سرمایه گذاری املاک و مستغلات کشور با حضور وزرای تعاون، کار و رفاه اجتماعی و امور اقتصاد و دارایی در سازمان بورس و اوراق بهادار رونمایی شد. اما آیا راه‌اندازی این صندوق می‌تواند بحران بازار مسکن در کشور را کنترل کند.

خشایار باقرپور، مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های عمرانی تهران در گفتگو با اقتصاد ۲۴ درمورد ارزیابی خود از تشکیل این صندوق گفت: هم من و هم بسیاری از کارشناسان نسبت به این موضوع نقد بسیاری داشتیم و اساسا رویکرد بورس را به‌خاطر از دست دادن جایگاه اجتماعی و اعتبار عمومی بستر ضعیفی برای این کار می‌دانستیم ضمن آنکه خود دولت هم به نوعی به این نتیجه رسید که با یک بازنگری شکلی بحث را به فرابورس و صندو‌ق‌های سرمایه گذاری ارتباط دهد.

او ادامه داد: در گام نخست با شروع کار صندوق سرمایه‌گذاری املاک و مستغلات مواجه شدیم به این شکل که به نوعی می‌توان گفت طرح این صندوق‌ها تبلیغی است چرا که یک‌سری محصولات و کالا‌هایی که به‌روز و آماده‌ بهره برداری است را جهت سرمایه‌گذاری خرد افراد معرفی می‌کنند و به عبارتی تولید و موردی که در شرایط کنونی بازار تشنه آن است را می‌کوبند و زیر سوال می‌برند.

به گفته باقرپور، در واقع راهی ایجاد کردند تا املاکی که روی دست بانک‌ها و مؤسسات دولتی باد کرده را بتوانند سریع بفروشند و نقد کنند که در فضای اقتصادی کار اخلاقی محسوب نمی‌شود، چون اگر این املاک در بهره‌برداری و مدل‌های درآمدی املاک خوبی محسوب می‌شدند مطمئن باشید بخش خصوصی ما هوشمندتر از این حرف‌هاست که املاک ما به بورس، فرابورس و صندوق سرمایه‌گذاری راه پیدا کند، بنابراین صاحبان سرمایه‌ای داریم که با شم و دانش اقتصادی خیلی قوی قبل از پیش آمد همه این مسائل، املاک را خریداری و جهت بهره‌برداری استفاده می‌کردند.

مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های عمرانی تهران ادامه داد: در این فضا یک راهکار شفاف و روشن نداریم. مدل‌های درآمدی هم که برای سرمایه‌گذاران در این برنامه تعریف شده دو نوع است؛ یکی مدل بهره‌برداری و اجاره داری این املاک و دوم افزایش ارزش سهامی که افراد روی این املاک سرمایه گذاری می‌کنند که می‌توان به‌عنوان محمل و مجاری سود و درآمدزایی سرمایه‌گذاران معرفی کرد.

منبع
اقتصاد24
مشاهده بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا