سرنوشت بازار اجاره در نیمه دوم سال چیست؟
به گزارش ایتوت نیوز ، به دلیل عدم توجه دولت به برنامههای رونق تولید مسکن، نیمه دوم سال نیز بازار با تورم و رکود معاملات وارد فاز جدیدی از تنش در بازار مسکن میشوند و این شوک مقدمهای برای جهش قیمت چند باره در این بازاراست.
در چند روز گذشته ستاد هماهنگی اقتصادی دولت با بررسی موضوع افزایش غیرمجاز اجارهبها در تابستان امسال، دستگاههای مسئول در این زمینه را موظف کرد به وظایف قانونی خود عمل کنند تا از افزایش اجارهبها در ماههای آینده جلوگیری شود، اما بررسیها نشان میدهد که بازار اجاره امسال با وجود آنکه دولت بسته حمایتی رابرای کنترل اجاره بها تهیه کرده بود چندان موفق نبوده است.
امروز مستاجران چوب اعتماد به وعدههای خوب دولت در راستای تنظیم بازار اجاره را میخورند. در طول فصل اجاره در نیمه اول سال بسیاری از مستاجران با وجود آنکه دولت بسته حمایتی برای آنها در نظر گرفته بود، اما همچنان درگیر جابه جایی و افزایش نرخهای اجاره بودند این در حالی است که دولت امسال به مستاجران وعدههای بسیاری داده بود که تنها برخی از آنها به مرحله اجرایی و عملیاتی رسید.
براساس این گزارش دولت همچنین برای کنترل بازار اجاره همانند سالهای گذشته پرداخت وام ودیعه مسکن را در دستور کار خود قرار داده بود که متاسفانه به نظر میرسددر این طرح هم چندان موفقیتی به دست نیامده چرا که بسیاری از مستاجران اعلام کرده اند که هیچ بانکی با وجود وعدههای مبنی بر نخواستن ضامن شاهد دریافت دو تا سه ضامن است.
بررسیهای میدانی هم حاکی از آن است که دولت امسال در کنترل نرخ اجاره بها چندان موفق نبوده به طوری که این عدم موفقیت در حوزه اجاره باعث شده که مقام معظم رهبری هم در این بخش گلهمند شود که در این زمینه هم وزیر راه وشهرسازی بلافاصله اعلام کرد که این عقب ماندگی در حوزه مسکن به زودی جبران میشود.
سرنوشت بازار اجاره در نیمه دوم سال چیست؟
بسیاری از کارشناسان و انبوه سازان مسکن هم در این زمینه معتقد هستند که بازار مسکن در نیمه دوم امسال به سمت افزایش قیمت و رکود تورمی حرکت میکند که همین امر خود زمینه ساز نا امیدی برای خریداران مسکن و همچنین مستاجران در زمان کوتاهی از فصل جابجایی شده است.
فرشید پور حاجت دبیر انجمن انبوه سازان مسکن در این خصوص گفت: متاسفانه هیچ نظارت و کنترلی نیز از سوی دستگاههای نظارتی انجام نمیشود همچنین دستگاههای متولی نیز به مشکلات دامن میزنند چراکه آنچه در بازار مسکن شاهد هستیم برخلاف صحبتهای انجامشده از سوی دولت است و شرایط تولید مسکن در کشور بسیار پرمخاطره، پر ریسک و سخت است.
دبیر کانون سراسری انبوهسازان کشور در پاسخ به این سوال که وضعیت تولید و قیمت مسکن در نیمه دوم سال چگونه پیش بینی میشود، گفت: باید پذیرفت که بازار مسکن بخشی از اقتصاد است و تا زمانی که اقتصاد کشور در تلاطم باشد، نباید انتظار داشت که بازار مسکن وضعیت مناسبی داشته باشد تورم و گرانی مسکن برای 6 ماه دوم سال همچنان تداوم خواهد داشت.
وی ادامه داد: گرانی و رکود در بازار مسکن وضعیت اجاره بها را تحت تأثیر قرار میدهد تا حدی که افزایش اجاره بها حتی در فصل جابجایی هم خیلی دور از انتظار نخواهد بود.
به گفته پور حاجت؛ برای تثبیت و کاهش قیمت اجاره بها باید تولید مسکن به حد نیاز بازار برسد و در ادامه این وضعیت با تعادل بازار عرضه و تقاضا تا حدی معاملات مسکن از حالت رکود خارج میشود.
براساس این گزارش با توجه به اینکه برخی از متقاضیان به طور معمول در نیمه دوم سال در این بازار برای خرید مسکن و همچنین مستاجران برای جابجایی اقدام میکنند بنابراین باید دولت بدون هیچ تعللی وضعیت بازار را به سمت افزایش تولید و تسریع در روند ساخت و تحویل واحدهای مسکنملی هدایت کند.