وزیر راه: خانهدارشدن مردم را مدیریت میکنیم
بسیاری از کارشناسان افزایش تولید مسکن را تنها راه حل غلبه بر بحران در این بازار می دانند. باید دید برنامه ها و اقدامات دولت منجر به عرضه قابل قبولی در بازار می شود؟
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اتحادیه تعاونی های عمرانی شهر تهران، محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: تولید مسکن باید به یک جریان پایدار تبدیل شود و این امر در حال انجام است، وی تأکید کرد: دلیلی ندارد که با انتشار بخشی از آمار و اطلاعات به بازار مسکن التهاب وارد کنیم.
اسلامی ادامه داد: التهابات موجود در بازارهای موازی و اقتصاد کلان در تمامی بخشها تاثیر گذاشته و مسکن هم به عنوان یک بخش مهم از این بازارها تاثیر گرفته است، بنابراین با انتشار اطلاعات و آمار مختص یک کلانشهر باعث ایجاد التهاب در بخش مسکن در کل کشور خواهیم شد و معتقدم با انتشار این گونه اطلاعات نباید امید مردم را نا امید کنیم.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه التهابات سایر بازارها روی قیمت مسکن تأثیر گذاشته است، افزود: افزایش قیمت در بازارهای ارز، طلا و زمین باعث شده که بخش مسکن تأثیر بگیرد در صورتی که رشد قیمتهای کنونی ارتباط مستقیمی به حوزه مسکن ندارد.
اسلامی گفت، دولت خانهدار شدن مردم را مدیریت میکند. در حال حاضر یکی از مهمترین برنامههای حوزه مسکن در بافت فرسوده است و بیش از ۴۵۰ پروژه بافت فرسوده در حال اجرا داریم و در پی تامین مالی آنها هستیم.
به نظر می رسد تامین مالی پروژه های مسکن معضل اصلی وزارت راه و شهرسازی است. این در حالی است که بخش خصوصی همواره اعلام آمادگی برای تامین سرمایه و مشارکت در ساخت و سازها کرده است. چندی پیش، آقای دکتر خشایار باقرپور مدیر عامل اتحادیه تعاونی های عمرانی شهر تهران و از کارشناسان حوزه مسکن ، تاکید کرده بود که باید برای افزایش تولید مسکن و عرضه آن به بازار، برنامه ای هدفمند جهت تقویت و حمایت از بخش خصوصی طراحی شود .اتحادیه ها، تعاونی ها و انبوه سازان ، آماده مشارکت در این پروژه ها هستند.
وزیر راه و شهرسازی ، با اشاره به اینکه هدف بهسازی محلات تأمین و تکمیل سرانههای خدماتی آن است، گفت: مردم با مراجعه به دفاتر تسهیل گری، اقدام به دریافت تسهیلات برای نوسازی واحدهای خود میکنند.
اسلامی با بیان اینکه ایجاد دفاتر تسهیل گری در مناطق و محلات، مردم را تشویق به تشکیل پرونده و اخذ پروانه ساخت میکند، اظهار کرد: این پروژهها به بانکها معرفی میشوند و مردم میتوانند با گرفتن تسهیلات از این فرصت برای نوسازی واحدهای خود استفاده کنند.
اسلامی با بیان اینکه مردم باید خود بیایند و تشکیل پرونده دهند و واحدهایشان را نوسازی کنند، افزود: امسال ۱۳ هزار نفر برای نوسازی واحدهای خود مراجعه کرده و پرونده تشکیل داده اند این در حالی است که وزارت راه و شهرسازی هیچ محدودیتی برای نوسازی واحدهای مسکونی ندارد و مردم باید هرچه سریعتر برای تشکیل پروندههای خود به مناطق هدف مراجعه کنند.
وی اضافه کرد: این اقدامات تبدیل به یک موتور محرکه شده است، در نتیجه این مردم هستند که باید با ایجاد فرهنگ سازی تشویق به نوسازی واحدهای خود شوند.