مردم باید در جریان معضلات بافت‌های فرسوده قرار گیرند

یک عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: اگر مردم را به خوبی متوجه خطرات عقب ماندگی در حوزه مقاوم‌سازی بافت‌های فرسوده کرده و همچنین اطلاعات دقیقی از تسهیلاتی که می‌توانند در این حوزه برخوردار شوند در اختیار آنان قرار دهیم قطعا خود مردم پیش قدم شده و در این زمینه همکاری خواهند کرد.

به گزارش ایتوت نیوز، اقبال شاکری در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به خسارات ناشی از زلزله در ترکیه و سوریه و ضرورت ایمن‌سازی و نوسازی ساختمان‌ها، بیان کرد: در حوزه ایمن‌سازی ساختمان‌ها گام‌های قانونی و عملیاتی مشخصی را تعریف کرده‌ایم. در روستاها باید سالانه حداقل 200 هزار خانه روستایی مقاوم‌سازی شود. منابع آن نیز دیده شده و بنیاد مسکن در حال انجام کار خود است.

باید سرعت مقاوم‌سازی ساختمان‌ها و منازل افزایش پیدا کند

وی در ادامه اظهار کرد: برخی از منازل روستایی که به تازگی ساخته شده است در برابر زلزله مقاوم هستند. اما باید سرعت این مقاوم‌سازی افزایش پیدا کند. تسهیلات قانون جهش تولید مسکن به بافت فرسوده نیز تعمیم داده شده است. دو مصوبه نیز توسط شورای عالی معماری و شهرسازی به منظور ایجاد انگیزه برای مالکان و انبوه‌سازان برای مقاوم‌سازی دیده شده است.

 

باید از ظرفیت مردم برای ساخت مسکن و مقاوم‌سازی ساختمان‌ها استفاده شود

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: به نظر می‌رسد ما باید در این حوزه مقداری مسئله را برای مردم تبیین کرده و آن‌ها را در جریان ضرورت انجام این کار قرار دهیم. تا خود مردم برای انجام کار به میدان بیایند. ما فکر می‌کنیم همه کارها باید توسط دولت انجام شود. متاسفانه ما به خوبی با مردم گفت‌وگو نمی‌کنیم و آن‌ها را در جریان مسائل قرار نمی‌دهیم. همانند گروه‌های جهادی که در همه حوادث برای کمک به صحنه می‌آیند ما نیز باید یکسری گروه جهادی برای بازسازی بافت فرسوده درنظر بگیریم.

 

مصوبه و منابع به اندازه کافی برای مقاوم‌سازی داریم

وی در ادامه تاکید کرد: این گروه‌ها در هر محله با مردم گفت‌وگو کرده و پل ارتباطی بین سازندگان و مالکان برقرار خواهند کرد. مردم باید پای کار بیایند. آنگاه شاهد رونق ساخت‌وساز ایمن در سطح کشور خواهیم بود.مصوبه و منابع به اندازه کافی برای انجام این کارها وجود دارد اما نمی‌دانم چرا از آن استفاده نمی‌کنیم. دولت نباید نقش تصدی‌گری در این حوزه بر عهده داشته باشد. تنها راه این است که از تسهیلات قانون جهش تولید مسکن و استفاده از داریی‌های دولت برای ساخت‌وساز خانه‌های جدید و بهسازی و مقاوم‌سازی بافت فرسوده استفاده شود.

وی افزود: کاملا عقب افتادگی در این حوزه قابل احساس است. متاسفانه در طول سال‌های گذشته ما متوجه اهمیت این موضوع نشدیم و بدین ترتیب مردم هستند که در خطر قرار می‌گیرند. به نظر می‌رسد اگر مردم را به خوبی متوجه خطرات عقب ماندگی در این حوزه کنیم و همچنین اطلاعات دقیقی از تسهیلاتی که می‌توانند در این حوزه برخوردار شوند در اختیار آنان قرار دهیم قطعا خود مردم پیش قدم شده و در این زمینه همکاری خواهند کرد.

وی در پایان بیان کرد: اگر خود مردم جلو بیایند مطابق با نیازهای خود مسکن را خواهند ساخت و قطعا به جوانب ایمنی نیز توجه خواهند داشت. بنده فکر می‌کنم وزارت راه و شهرسازی در دوره جدید رویکرد خوبی را پیش گرفته است و باید ارتباط خود را با مردم بیشتر کند. بدین ترتیب می‌توان به خوبی از ظرفیت مردمی در این حوزه بهره‌مند شد.

مشاهده بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا